Egy híres olasz fordító szerint a Biblia nem Istenről beszél

Sok éves munka, fordítások, kiadványok és konferenciák. Egy utazás kezdődött a maszoretikus héber kéziratok fordításával a Katolikus Ediz...


Sok éves munka, fordítások, kiadványok és konferenciák. Egy utazás kezdődött a maszoretikus héber kéziratok fordításával a Katolikus Edizioni San Paolo számára. Nem éppen egy egyszerű kiadó. De kiről is beszélünk? Mauro Biglinoról, az elmúlt évek egyik legprovokatívabb alakjáról, mind Olaszországban, mind külföldön. Klasszikus tanulmányokat folytat, és körülbelül harminc éve érdeklődik a vallási szövegek vizsgálata iránt.

A San Paolo fordításokkal kezdte, amely az ószövetség 17 könyvét publikálta a leningrádi héber kódexből; majd kiadta könyveit, és előadást tartott Olaszországban arról, amire a tanulmányai során fényt derített.

Külföldön is lefordított könyvei a héber írások pontos elemzésén alapulnak, és felfedik, hogy ezek az írások mit jelentenek valójában, értelmezésükhöz kulcsokat adva, és a bibliai "szimbolikus megjelenítés" helyett szó szerinti értelmezést kínálva.

Biglino arra hívja fel az embereket, hogy csak szó szerinti értelemben olvassák el a Bibliát. Könyveiben sokszor azt állítja, hogy a vizsgált kérdéseket a "Tegyünk úgy, mintha ..." feltevéssel kell olvasni, abból kiindulva, hogy a jelen Biblia nem az eredetileg írott szöveg.

Soha nem foglalkozott vallással vagy spiritualitással, de a szent szövegek szó szerinti lefordítása egy egészen szenzációs megállapításhoz vezetett: "a Biblia nem Istenről beszél!"

Interjú Mauro Biglinoval:

Miről szól valójában a Biblia?

Nagyon röviden, ahogyan világosan megfogalmaztam: "A Biblia nem Istenről beszél" és a "Hamis Testamentumban" úgy tűnik számomra, hogy a Biblia egy krónika, egy történet Jákób (vagy Izráel) családja és az Elohim csoporthoz tartozó Yahweh-nek hívott egyén között, aki az Elohim csoporthoz tartozott, akinek vezetője, Elyon, arra utasította őt, hogy uralkodjon ezeken az embereken: ezt egyértelműen, nyíltan és mindenek felett kizárólagosan teszi.

A Biblia üzeneteiben hívők 90 százaléka ironikus módon soha nem olvasta azt; a hamis fordításokon alapuló hitet. Amikor az ősi nyelvekről beszélünk, soha nem lehetünk biztosak benne. "A Biblia nem Istenről beszél" című könyvében egy olyan szóra utal, amely a Mindenható Urat sugallja. Mi ez a szó és mit jelent valójában?

A válasz nagyon könnyű számomra, mert megemlíthetem, amint a Jeruzsálemi Biblia megjegyzi (1Móz.17,1): a SHADDAI héber kifejezés, amelyet általában Mindenhatónak fordítanak, nem rendelkezik ezzel a jelentéssel, de sokkal valószínűbb, hogy azt jelenti, hogy "a sztyeppe ura". Ahogy maguk is írják (papok), ez rendben lenne, vagy még inkább tisztességes és becsületes, de a Biblia már nem tartalmazta ezt a fordítást, ami nyilvánvalóan teológiai értelmezés, amely azért született, mert istenként határozták meg. Magát a teológiát használták arra, hogy ezeket a képességeket és tulajdonságokat adják neki, amelyeknek semmi köze sincs Yahweh bibliai alakjához, és a kereszténység állítólagos "Isten Atyjává" vált.

A Biblia a társadalmi kontroll eszköze?

A Biblia önmagában nem lett volna, ha elolvassák és megmagyarázzák, hogy valójában mit mond: a Kánaáni földön élő család története a Yahweh-nek nevezett kormányzó parancsnoksága alatt. Az irányítás évszázadokon keresztül folyt rendkívüli hatékonysággal, azon alapulva, ami e könyvből kiindulva született, de abszolút dacolva azzal, ami benne van. Az irányítók szerencséje az, hogy az irányítottak nem olvassák nyitott és tiszta elmével. Néhány esetben ezt teológiai szűrők kondicionálják, amelyeket csak azért dolgoztak ki, hogy elkerüljék, hogy megértsék azt, mi van a könyvekben.

Kik az Elohimok? Még mindig köztünk vannak?

A "Ó- és az Újszövetség: az Istent nélkülöző könyvek" című könyvemben egy konkrét elemzést adtam arra, hogy hányszor jelenik meg a kifejezés: rájöttem, hogy az Elohim (többesszámú szó) egyértelműen azt a csoportot képviseli, amely megosztotta a földeket a kormányzatokban / királyságokban, és mint mindig, egymás ellen harcoltak, hogy növeljék a hatalmat és gazdagságot. Az Elohim kifejezés, szerencsére számunkra, nem Istent jelzi, hanem hús és vér embereket. Nem tudom, hogy még mindig köztünk vannak-e, de ha valaki rájön, hogy ez így van, akkor nem fogok meglepődni, mert a bennünket irányító rendszert, különösen a pénzügyet rendkívüli pontossággal a bibliai utasításokra alapozták, utalok itt a betéti / hitelezési rendszerre.

A különböző kultúrák szent szövegeinek tanulmányozása során felismerjük a vallási tartalom egyediségét, amely összeköt minden embert. Például a moábiták királya, Mesha pontosan ugyanazokat a dolgokat mondja, mint a Biblia az Úrról. Mindenki ugyanúgy beszél az "Elohimról". Voltak a föníciaiak, a Földközi-tenger hódítói, a kultúrát átadó görögök és a rómaiak, a világ uralkodói, akik annyira buták voltak, hogy csak kődarabokat imádtak? Lehetséges, hogy ők is találkoztak az Elohimmal?

Szerintem ez nem csak lehetséges, de azt hiszem, ez a valóság, ezek a tények. Az előzőekben említett könyvek (nevezetesen a Mondadori által közzétett könyvek) párhuzamos tanulmányt tartalmaznak a Biblia és a görög szövegek között, amelyekből kiderül, hogy ezek az írások ugyanazokról a személyekről (Elohim / Theoi) szólnak, ugyanazokkal a vonásokkal, ugyanazokkal a szükségletekkel, ugyanazzal a hozzáállással, ugyanazzal a viselkedéssel, ugyanazokkal a neurofiziológiai követelményekkel, ugyanazzal a technológiával, amelyet a Biblia is egyértelműen ábrázol. Szerény véleményem szerint előbb-utóbb figyelembe kell venni, hogy az egyes kontinensek ókori népei eddig ugyanazt a történetet mondták nekünk: mindegyikük az Elohim / Theoi / Dei / Devas parancsnokok / uralkodók / kormányzók voltak.

Ha a következő 2000 évben a kereszténységet ugyanazon értelmező kategóriákkal tanulmányozzuk, amelyet ma a megfelelő módon említett népekre alkalmazunk, nyugati vallásunkat kétségtelenül "bálványimádónak" fogjuk definiálni, ugyanúgy, ahogy ma pogányoknak nevezzük azokat az embereket, akik kő bálványokat imádnak.

Amikor felismerjük, hogy ebből a szempontból nincs különbség köztünk és köztük, ez nagy előrelépést jelent.


A Biblia értelmetlen, mert nem kapta meg a helyes értelmezést. Ez egy mese a háborúról és egy üzletet mond el, egy szövetséget egy család és egy határozott alak között.

Ezért nem létezik Isten megállapodása/szövetsége az emberiséggel?

A válasz tiszta és éles: Yahweh kizárólagosan Izráel családjával foglalkozott (szövetség). Ez az, amiről a Biblia beszél. Az emberiség egyáltalán nem érintett: a drámai módon érintettek csak azok voltak, akik a Yahweh és saját csoportja érdekei szerint megszállt területeken éltek. A kapcsolatok egyirányúak voltak: alkalmazkodniuk kellett és befogadniuk az újonnan érkezőket (betolakodók), vagy harcolni kellett és gyakran teljesen el kellett őket pusztítaniuk. A csodálatos dolog az volt, hogy az izraeliták közel álltak egymáshoz: valójában ugyanazon Ábrahám családjához tartoztak. Az emberiség többi részének semmi köze sincs azokhoz a belső küzdelmekhez, amelyek a bolygó apró részében kis földdarabok elfoglalásához vezettek.

A Bibliát visszavezeti egyfajta naplóig, amely az őseink által rögzített eseményeket említi, valamint úgy tűnik, hogy más történelmi írásokra is sor került. A védikus irodalomban vannak Vimanák (repülőgépek), a Bibliában hasonló repülő tárgyak, amelyeket Mózes látott, és még az asszír-babiloni agyagtáblák is leírják és észlelik a bolygó különböző pontjain. A különböző népek ugyanazokat a történeteket mesélik el. Miért nem rendelkezünk régészeti nyomokkal ezen földönkívüli technológiákról?

Nagyon sok nyoma van, és az elsők azok a megalitikus építmények, amelyeket senki sem tud megmagyarázni, hiszen még nekünk is nagy nehézséget okozna ezeket felépíteni. E tekintetben javaslom elolvasni Marco Pizzuti könyvét, a "Nem engedélyezett régészeti felfedezések"-et, mert határozottan tanulságos. Emlékszem továbbá, hogy az iraki közlekedési miniszter, Kazem Finjan, 2016 októberében kiadott egy hivatalos nyilatkozatot, amely szerint a babiloni zigguratok az űrutazásokhoz használt indítórámpák voltak.

Kapcsolódó cikk: Az iraki közlekedési miniszter azt állítja, hogy az ősi sumérok 7000 évvel ezelőtt űrutazók voltak és felfedezték a Plútót

Egy olyan erős és technikailag fejlett csoport, mint az Elohim, ön szerint miért használta a földi embereket annak érdekében, hogy megszerezze a hatalmat egy elhagyatott helyen, ami olyan kicsi és periférikus, miközben önmaguk is könnyedén megszerezhették volna? Vajon imádniuk kellett őket?

Valójában a hatalom azon a kis földön olyan ügy volt, amely csak néhányukat érintette, nagyon keveseket és kevéssé volt fontos az Elohim csoporton belül. A Biblia néhányuk nevét is megadja: Yahweh, Milkom, Kamosh, Ashtoret ... Más emberek megemlítették társaik történetét, akik sokkal fontosabbak és hatalmasabbak voltak, azok, akik a nagy civilizációkon uralkodtak, mint a sumérok, az egyiptomiak, az asszírok, a babilóniaiak, az indiaiak, a dél-közép-amerikai népek, stb. Ezért meg kell találnunk a helyes arányokat. A zsidó-keresztény vallás által befolyásolt történelem a Biblia embereit és annak vezetőjét az emberiség eseményeinek középpontjába helyezi: akkor nem így volt! Ezek a belső viszályok nem érdekelték a nagyhatalmakat (asszírok, babilóniaiak, rómaiak), amikor úgy döntöttek, hogy véget vetnek a kánaáni tartomány zavargásainak, részt vettek benne anélkül, hogy Yahweh bármiféle ellentétet jelentett volna. Mint minden idők nagyjainak, a "srácoknak" is szükségük volt örömre, amit a nekik dolgozó alanyok szolgáltattak: nincs különbség.

Szerencsére "ezek a srácok" nem az Isten.

Az Ószövetség istene az ő szóvivőjén (mint a próféták) keresztül kommunikál, néha szemtől szembe, miközben kényszeríti a hallgatót, hogy biztonságos távolságban maradjon. Ha így volt, akkor mi lehetett a korszak nyelve, feltételezve, hogy a héber nyelvet szándékosan hozták létre a Szent Könyv számára? Lehetséges, hogy a sémi nyelveket, vagy azokat, akik a Közel-Keleten beszélték abban az időben földönkívüli uralkodók (Elohim) befolyásolták, vagy maguk sem erről a Földről származnak, mint a sumérok az Anunnakitól?

A sémi nyelvek akkoriban az akkád, az amorita, az arámi, az ugariti és a különböző kánaáni nyelvek voltak. A kutatók (például Giovanni Garbini professzor, La Sapienza Római Egyetem) az időszámításunk előtti tizedik század környékére helyezték el a héber nyelv eredetét, és a dél-föníciai dialektus evolúcióját mutatják. Nyilvánvaló, hogy azt gondolják, hogy legalább az eredetekor a legkorábbi írásos formáit az uralkodók adták át a különböző népeknek. Például a sumér nyelv egy teljesen eredeti nyelvezetnek számít, amely a Közel-Keleten megjelenő, kivételesen és már teljesen kialakult civilizációhoz tartozik, sok különböző területen fellelhető tudással, kezdve a mezőgazdaságtól a csillagászatig, az építészettől a matematikáig, az írástól a tenyésztésig. Ez a jellemző egy olyan forrásra utal, amely nem redukálható le egy lassú kulturális evolúcióra, hanem olyan beavatkozás hatására jött létre, amelyet általánosan "külsőnek" tekinthetünk.


Mózes ötödik könyve (32.8.) elmondja a területek megosztását Yahweh és a másik Elohim között. Ez Platón "Kritiászát" idézi fel, ahol a főszereplők hangsúlyozzák, hogy a Theoi (az istenek) megszerezte, amit akart egy felosztás után. Itt van egy erős összefüggés, mert ugyanezt találjuk a sumér-akkád agyagtáblákon is. Még Platón is úgy beszél a "Kritiászban" Athénról, ami 9000 évvel korábbi, mint amit ismerünk. Lehetséges, hogy Platón egy régi földi lakosságot mutat be, és ugyanazt az Elohimot, amely pontosan ez a népesség és nem földönkívüliek?

Minden lehetséges, és minden javaslatra nyitottnak kell lennünk: másra hagyom a dogmatikus bizonyosságokat. Ez lényeges annak megértésében, hogy Biblia a "srácokról" beszél, bárkik is legyenek azok, és nem Istenről. Csak rámutattam, hogy minden kontinens népei "ezekről a srácokról" beszélnek, általánosan a "csillagok fiainak" minősítve őket; a bizonyosság hiányában és az igazságot elvárva pontosan ugyanígy teszek velük, mint a Bibliával, és "úgy teszek, mintha ...".

A "Hamis Testamentum" című utolsó könyvében számos oldal van szentelve egy bizonyos bibliai szakasznak, több rabbinikus tanulmányt idézve, amelyek egy kemény témával foglalkoznak: a megsemmisítő kampányok alatt "Isten népe" csak a kislányokat hagyta életben, akik legalább 3 évesek és egy naposak voltak, mivel törvényes volt velük a szexuális kapcsolat. A mi Bibliánk ezt hogyan értelmezi?

Mivel a teológia nem fogadja el ezt a nagyon kemény igazságot, a 31-es számú könyv szakasza, amire utal, egy lágyított fordítással jelenik meg: ahol a Biblia (ugyanazon héber fordítók fordításában is) egyértelműen kislányokról beszél, a hagyományos tanításhoz hű fordítók, hogy elfogadhatóvá tegyék, "lányokról, fiatal nőkről, hajadonokról" beszélnek. Ami még drámaibb, az a tény, hogy a kislányok, ami a Bibliában is nyilvánvaló, még Yahweh, az állítólagos Isten kíváncsiságát is felkeltik.

Úgy tűnik, hogy a Katolikus Egyház, leginkább Ferenc Pápa innovatív ötletein keresztül változik. Gondolja, hogy egy új nyitottságra és új igazságra készítenek fel bennünket?

Úgy vélem, hogy ez elkerülhetetlen: nem tudják többé irányítani a tudást, ami most nagy gyorsasággal terjed, ami csupán néhány évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen volt. Az előttünk álló út most már egyértelmű, és az egyház távolodik az Ótestamentumtól, az Újra összpontosítva. Mindenesetre a kérdés nem változik; ha valójában az Ószövetség nem beszél Istenről, akkor elkerülhetetlen a kérdés: melyik Isten küldi el Jézust?

Azt állítja, hogy a Genezisben nincs teremtés és amit elmond, hogy az Elohim tett valamit a Földön élő, alacsony fejlődési állapotban lévő fajjal. Lehetséges, hogy egy genetikai beavatkozás eredményei vagyunk? Miért van ez a hite?

Erre rá kellett döbbennem, mert a Biblia is tisztán ezt mondja. Nyíltan ezt állítja a zsidó exegézis legnagyobb része, mert ez a szöveg a géntechnológiáról szól. Vannak rabbik, akik nyíltan beszélnek egymással annak érdekében, hogy megértsük, hogy mely testrészek sejtjei szükségesek, hogy elvégezzék a klónozási beavatkozásokat. A főáramú tudomány egy része nagyon komolyan tanulmányozza, és biztos vagyok benne, hogy a következő néhány évben, még a nyugati keresztény világban is, végül békésen fognak beszélni ezekről a témákról, ami jelenleg még mindig a hitetlenség, a gúny, és szarkazmus tárgya. A dolgok elindultak és nem állnak meg többé.

Utolsó kérdés: hisz Istenben?

Nem tudok semmit Istenről, nem rendelkezem a hívők bizonyosságával, sem az ateisták kétkedésével. Azt hiszem, senki nem tud semmit Istenről, még akkor sem, ha a történelem során sok mindent elmondtak róla. Ezzel a háttérrel, és abban a meggyőződésben, hogy semmiképpen sem fogok semmilyen következtetést levonni, inkább nem érdekel.

Tanulmányozom a Bibliát, amely nem beszél róla, de az oka, amiért nem beszéltem róla, nem jelenti azt, hogy nem létezik: nem tudom. (1)



(1) - https://metismagazine.com/2017/01/06/interview-to-mauro-biglino

Név

3D nyomtató,50,432 Hz,1,51-es körzet,37,52-es körzet,1,5d,1,5G,1,6 órás munkanap,2,911,24,Aaron Swartz,1,Ábrahám,2,acél,5,adattárolás,11,adósság,21,Afganisztán,27,Afrika,137,agy,348,agykontroll,28,ájulás,1,Akasa-krónika,4,akkumulátor,90,alagút,1,alakváltó,1,alapjövedelem,25,Alaszka,26,Albánia,1,albínó,1,Alekszej Navalnij,3,Alex Jones,22,alga,3,Algéria,3,aligátor,1,alkímia,4,alkohol,7,állati tudatosság,42,állatvilág,599,allergia,14,álmatlanság,3,álom,55,alumínium,7,alvás,60,alvási paralízis,2,Amazonas,8,Amerika,1517,aminosav,1,amishok,1,amputáció,1,anarchia,1,Andrew Basiago,8,Anglia,463,angyal,11,animációs film,7,Anonymous,5,Antarktisz,92,antenna,1,antianyag,4,antibiotikum,9,antigravitáció,30,Antikrisztus,5,antioxidáns,1,Antonio Urzi,2,Anunnaki,25,anyagtudomány,98,anyaméh,3,anyatej,1,Apollo,7,arany,134,aranymetszés,2,árapály,3,arcfelismerés,8,arcolvasás,1,arcvakság,1,Argentína,36,Arisztotelész,1,árja faj,2,arkhónok,1,árnyékember,3,árnyember,3,árvíz,14,Asgardia,1,ASMR,1,ásvány,9,Asszíria,3,aszteroida,62,asztma,1,asztráltest,21,asztrológia,8,ateizmus,1,Atlantisz,39,átok,5,atombomba,95,atomenergia,83,atomok,6,átverés,1,aura,11,Ausztrália,197,Ausztria,30,autizmus,18,autó,36,autokrácia,1,avarok,2,azbeszt,1,Azerbajdzsán,3,Aztékok,29,Ázsia,48,Bábel tornya,2,babona,3,Bahama-szigetek,1,Bahrein,2,Bajkál-tó,1,baktérium,49,baleset,34,Balti-tenger,2,balzsamozás,1,Banglades,1,Bankrendszer,296,bányászat,36,barlang,42,barlangfestmény,7,barlangrajz,6,bázisugrás,1,Belgium,27,Belize,3,belső hang,7,Benedek pápa,27,bennszülött,1,bénulás,2,Bermuda-háromszög,6,beszéd,10,betegség,678,beton,1,Bhután,3,Biblia,96,Bilderberg,13,Bill Gates,19,bilokáció,1,biofegyver,1,biofoton,10,biogáz,2,biokerámia,1,biológia,2,biológiai fegyver,5,biológiai kor,2,biológiai memória,2,biológiai ritmus,5,bioprinter,2,biorobot,10,bioüzemanyag,9,blossom goodchild,6,Bob Dean,4,Bob Lazar,12,boldogság,25,Bolívia,22,bolygómérnökség,9,bor,3,Bosznia-Hercegovina,3,boszorkányság,10,Botswana,3,böjtölés,11,bölcsek köve,1,bőr,19,bőrszín,3,Brazília,84,Brbados,1,BRICS nemzetek,35,bronzkor,1,Buddha,18,buddhizmus,18,Bulgária,9,bunker,4,bűnözés,1,cannabis,83,Carl Sagan,17,Carrie Fisher,1,cenzúra,2,Ceres,1,cetfélék,1,Charlie Chaplin,1,chemtrail,14,Chile,38,chip,1,CIA,151,Ciprus,5,Costa Rica,7,cukor,20,cukorbetegség,20,csakra,7,család,1,családfakutatás,1,csapadék,2,Csecsenföld,2,Csehország,11,csend,1,Csernobil,8,csillagászat,294,csillagkapu,3,csillagkép,6,Csillaggyermek,3,csoda,8,csont,4,csontritkulás,2,Dagesztán,2,Dalai láma,12,Dánia,44,DARPA,18,Darwin,11,David Icke,12,David Wilcock,26,deepfake,6,déjà vu,1,Dél-Afrika,36,Dél-Amerika,1,Dél-Korea,42,demokrácia,7,démon,10,depresszió,30,diagnosztizálás,2,digitális pénz,78,digitális társadalom,12,diktátor,8,diktatúra,18,dimenziók,64,Dimitrij Medvegyev,2,dinoszauruszok,33,DNS,327,dogonok,1,dohányzás,18,dokumentumfilm,1096,dolmen,1,Donald Trump,121,döntés,2,drágakő,9,drón,63,druidák,1,dűne,1,Dzsibuti,2,dzsinn,1,Ebola,3,ébredés,3,Eckhart Tolle,5,Ecuador,24,édesítőszer,1,Edgar Mitchell,12,Edison,6,Edward Snowden,13,Egely György,6,egészség,795,éghajlat,176,ego,1,egyedüllét,3,Egyesült Arab Emírségek,16,Egyiptom,283,Einstein,85,ékírás,6,Eldorádó,1,elektromos áram,104,elektromos autó,144,elektromos hajó,4,elektromos impulzus,3,elektromos kerékpár,6,elektromos közlekedés,20,elektromos motor,14,elektromos repülőgép,6,elektromos roller,1,elektromos út,1,elektromos vonat,9,elektroszmog,44,élelmiszer,210,élet a halál után,159,életcél,7,elhízás,4,elme,2,elme kontroll,75,elmezavar,5,Elon Musk,56,élővilág,59,előző élet,15,elveszett nyelv,5,ember állat hibrid,5,ember idegen hibrid,30,emberáldozat,11,emberi faj,6,emberi jogok,3,emberi nyelv,38,emberi öngyulladás,2,emberi rekord,5,emberiség,216,emberkereskedelem,2,emlékezet,61,empátia,15,Enceladus,1,energia,113,energiafegyver,7,ENSZ,82,enzim,1,epilepszia,4,építészet,425,erdő,5,erdősítés,23,erdőtűz,3,ereklye,2,Erich Von Däniken,3,erkölcs,1,érrendszer,5,érzékelés,28,érzelmek,163,érzéstelenítés,1,Erzsébet királynő,5,ESA,38,esküvői ruha,1,esőerdő,20,Észak-Korea,35,északi fény,2,Északi-sark,16,Észtország,10,étel,196,Etiópia,14,Etruszkok,3,Eurázsia,6,Európa,287,Európai Űrügynökség,7,eurózóna,7,eutanázia,1,evolúció,112,évszakok,2,exobolygó,38,extrém időjárás,85,ezüst,7,fa,84,Facebook,4,fájdalom,33,fakír,1,FBI,53,FED,42,fegyver,39,fehér lyuk,1,fehérje,6,Fehéroroszország,6,fejlődés,331,fekete lyuk,53,feldolgozott étel,23,félelem,116,felemelkedés,1,fém,28,feminizmus,1,fenntartható gazdaság,16,fény,130,fényevés,1,fénygömb,5,fényjelenség,5,fénysebesség,19,fényterápia,10,fénytest,11,féregjárat,8,Ferenc Pápa,43,ferrofluid,1,fertőzés,2,fiatalság elixírje,17,film,359,filozófia,5,Finnország,37,fizika,105,fluorid,4,fóbia,5,fog,3,fogamzásgátló,1,fogyás,1,fokhagyma,2,folyadékmembrán,1,fosszília,4,fosszilis tüzelőanyag,39,fotó,74,foton,12,fotoszintézis,2,Föld,664,föld alatti város,10,földalatti bázis,44,földalatti tó,1,földcsuszamlás,3,földgáz,11,földönkívüliek,786,földrengés,96,Fönícia,1,Franciaország,200,frekvencia,34,frigyláda,1,furcsa hangok világszerte,24,fúzió,2,fúziós reaktor,26,függőség,11,Fülöp-szigetek,16,gabonakör,25,galaktikus föderáció,53,galaxis,76,gáz,22,genetika,238,génmanipuláció,19,génszerkesztés,4,geoglifa,10,George Orwell,2,geotermikus energia,4,gerinc,4,Ghána,3,giroszkóp,1,Gladio,1,gleccser,20,glifozát,5,Globális Fedezeti Számlák,2,globális felmelegedés,147,globális lehűlés,68,GMO,27,gnoszticizmus,1,gomba,28,gondolatátvitel,1,gondolatolvasás,15,gondolkodás,1,gonosz,15,gömbvillám,4,Görögország,67,grafén,11,gravitáció,39,gravitációs hullám,8,Grönland,19,Grúzia,2,Guatemala,17,Günther Wiechmann,1,gyémánt,20,gyermekfejlődés,256,gyermekmunka,2,gyógyítás,347,gyógynövény,86,gyógyszeripar,156,gyorsétel,1,gyulladás,1,gyulladáscsökkentő,5,HAARP,19,háború,469,hacker,5,hadi fejlesztés,96,haj,5,hajó,2,hajóroncs,29,hajszín,4,halak,2,halál,117,halálközeli élmény,48,halhatatlanság,14,hallás,15,Halley -üstökös,1,hallucináció,16,hang,56,hangszer,1,hangterápia,6,harcművészet,11,harmadik szem,10,hatodik érzék,6,Hawaii,31,házasság,1,hazugság,4,hibernálás,8,hibrid faj,7,hidegháború,32,hidrogén,14,hidroponika,1,hieroglifa,12,higany,3,Himalája,9,hipnózis,11,hírek,1714,hírszerzés,3,hit,19,Hold,269,holdbázis,24,holdfogyatkozás,5,holdjáró,16,Hollandia,81,holografikus univerzum,29,hologram,15,Holt-tenger,4,homeopátia,1,Honduras,6,Hongkong,5,hormon,15,horpaszizom,1,Horvátország,12,humor,3,hunok,7,húrelmélet,4,hurrikán,7,húsevés,11,Húsvét-sziget,5,hüllő,21,Hüperborea,1,idegen elrablás,88,idegen lény,406,idegen technológia,304,idegsejt,11,idézet,3,idő,55,időgép,18,időhurok,1,időjárás,86,időjárás módosítás,53,időjárási fegyver,15,időkapszula,6,időkristály,1,időszámítás,2,időutazás,59,igazságszérum,1,III. Richárd,1,iker,2,ikerláng,3,ikrek,1,illat,12,illóolaj,6,illúzió,10,immunrendszer,46,immunterápia,1,implantátum,26,India,189,indián,17,indigó gyerekek,11,Indonézia,39,influenza,4,információ,11,ingyen energia,101,Inkák,17,inkarnáció,2,intelligencia,55,internet,71,intuíció,7,invázió,1,ionhajtómű,4,Irak,87,Iraki Kurdisztán,2,Irán,125,írás,7,irídium,1,Írország,20,iskola,62,ISON üstökös,1,ISS,58,Isten,173,Iszlám,7,ital,2,ITCCS,7,Izland,26,ízlelés,1,izom,1,Izrael,160,James Tyberonn,1,Japán,270,járvány,356,játék,6,jég,63,jéghegy,1,jégkorszak,22,Jemen,10,Jézus,60,jezsuita,1,jód,1,Joe Biden,32,jóga,5,jógi,2,Jordánia,15,jóslat,51,jövőbelátás,42,Jugoszlávia,2,Jupiter,37,kalóz,1,Kambodzsa,10,Kamerun,2,Kanada,129,Kanári-szigetek,3,kannibalizmus,1,káosz,2,kapcsolat,37,kapitalizmus,1,karma,8,karmikus kapcsolat,3,Kasmír,1,Katar,8,katonai technológia,124,kávé,1,Kazahsztán,6,Kazárok,1,Kelták,4,kémkedés,16,kemoterápia,6,kender,77,Kenya,10,kerámia,2,Kereszténység,92,Keshe Alapítvány,5,KGB,8,kiberháború,8,kibernetika,2,kiborg,4,kihalt faj,69,kiméra,3,Kína,631,kincs,16,kiropraktika,1,kísérlet,40,kísértet,12,kiterjesztett valóság,4,klímaváltozás,44,klónozás,21,kobold,1,Kobra,35,Kolumbia,32,kommunikáció,104,kondenzátor,1,Kongó,2,konkréció,1,koponya módosítás,1,korall,8,Koszovó,2,kőkorszak,1,kőkör,1,könyv,618,környezetszennyezés,242,környezetvédelem,201,Közép-Amerika,4,középkor,2,közlekedés,270,közösség,4,kráter,11,kreativitás,10,kreditrendszer,1,Kréta,1,Krím,4,kriogenika,1,kriptid,1,kriptovaluta,45,kristály,37,kristály gyerekek,9,kristálykoponya,6,kromoszóma,9,Kuba,9,kultúra,26,Kung-fu,1,kungfu,1,kutatás,79,Kuvait,8,kvantumfizika,161,kvazár,2,labirintus,2,Laosz,3,lapos Föld,4,látás,52,láthatatlanság,4,látomás,5,Laura Eisenhower,13,láva,3,lávacső,1,láz,1,lebegésterápia,1,LED,8,léggömb,4,léghajó,6,légkör,27,légzés,13,lélek,123,lélekcsoport,2,lélektárs,1,lélekvándorlás,12,lelki fejlődés,422,Lemúria,3,Lengyelország,57,létezés,8,Lettország,1,levegő,69,levitáció,7,lézer,54,Li-Fi,1,Libanon,13,Líbia,22,lítium,1,Litvánia,1,Livánia,1,Lukács Béla,1,Luxemburg,5,Madagaszkár,1,madár,23,magány,13,mágia,8,mágnes,2,mágneses mező,84,mágneses portál,1,mágus,1,Magyarország,174,magyarság eredete,9,Maja leletek,50,maja naptár,5,májbetegség,2,majom,1,Malajzia,12,Mali,1,Málta,5,mamut,10,Mandela effektus,4,manipuláció,13,manó,1,Marokkó,4,Mars,217,Mars Curiosity,21,Marshall-szigetek,2,marsjáró,19,masszázs,1,matematika,19,mátrix,10,Matthew Ward,4,Mauritánia,1,Mauritius,3,meddőség,1,média,75,meditáció,131,médium,4,megalit,37,megfigyelés,40,megnyúlt koponyák,21,megtermékenyítés,7,megújuló energia,161,megvilágosodás,15,méhek,12,memória,65,menedék,2,mentális betegség,42,mennyország,57,méregtelenítés,7,mérés,3,mérgezés,35,Merkúr,14,messiás,2,mesterséges anyaméh,2,mesterséges intelligencia,232,metaanyag,2,meteor,67,meteor Kuba,2,meteor oroszországban,5,Mexikó,144,mezoamerika,8,Mezopotámia,12,Mianmar,2,mike quinsey,10,mikroba,3,mikrohullám,4,Minósz,1,mitológia,4,mítosz,6,mkultra,17,Mongólia,4,Monsanto,27,Mooji,10,morgellon,2,multiverzum,26,múmia,93,munka,30,mutáció,12,műanyag,95,műhold,99,műtét,5,művészet,208,nagylábú,7,Namíbia,1,nanotechnológia,38,Nap,258,napciklus,6,napelem,53,napenergia,164,napfény,106,napfogyatkozás,14,napfolt,11,napkitörés,10,Naprendszer,203,napszél,20,naptár,1,NASA,395,NATO,65,Nazca-kultúra,2,Nazca-vonalak,15,Nefilim,5,nehézfém,6,Neil Keenan,3,nemesfém,13,Németország,348,nemiség,3,Nepál,8,Neptunusz,13,népvándorlás,5,NESARA,3,neuron,5,neutrínó,1,nevetés,3,Niels Bohr,1,Nigéria,10,Nissan,1,nitrogén,1,Norvégia,50,Nostradamus,11,növények,276,növényvédőszer,41,NSA,28,nukleáris energia,58,nullponti energia,1,nyersétel,14,nyomtató,3,Obama,51,obeliszk,1,obszervatórium,5,óceán,86,okkultizmus,5,okostelefon,41,oktatás,65,olaj,62,olajfüggőség,31,Olaszország,198,Olmékok,5,oltás,178,Omán,3,omniverzum,1,online tv,5,OPPT,4,optikai csalódás,1,orákulum,1,organikus,1,orgon energia,3,óriások,28,Orionidák,1,Oroszország,752,oxigén terápia,1,ózonréteg,5,önbecsülés,3,önellátás,2,önismeret,320,önkényuralom,2,önvezető autó,33,önvezető motor,1,őrangyal,1,ördög,8,ördögűzés,8,öregedés,67,Örményország,5,örök élet,9,örök fiatalság,20,öröklés,1,öröklődés,31,ősi civilizációk,448,ősi gyógyítók,5,ősi szöveg,71,ősi technológia,189,ősi viselet,2,őslakos,20,ősrobbanás,22,őssejt,23,összeesküvés-elmélet,2,ötvözet,1,özönvíz,8,Pakisztán,16,Palesztina,26,Panama,5,Pangea,1,pánpszichizmus,3,pánspermia,2,papír,6,Pápua Új-Guinea,6,paradoxon,1,Paraguay,1,paranormális,111,parazita,1,pareidolia,1,párhuzamos univerzum,34,Paul T. Hellyer,4,Pentagon,79,pénz,421,permafroszt,1,Peru,96,perzsák,2,Phobos,3,pihenés,1,piramis,123,platina,4,plazma,10,Plejádok,4,Plútó,3,pokol,10,polgárháború,2,Polinézia,3,politika,2,poltergeist,3,pólusváltás,14,Popper Péter,1,porördög,1,portál,1,Portugália,23,prekogníció,4,prófécia,32,propaganda,10,protézis,1,Proxima Centauri,2,pszichiátria,8,pszichikai erő,14,pszichokinézis,7,pszichológia,70,Puerto Rico,10,pulzár,1,rabszolgaság,9,radioaktív,11,rákbetegség,158,rakéta,1,reaktor,2,régészet,943,reiki,1,reinkarnáció,35,rejtélyek,688,rémálom,1,rendőrállam,75,replikátor,1,reptilián,17,repülés,223,repülő autó,6,repülő humanoid,2,rezgés,18,robot,29,robotok,151,ródium,1,Római Birodalom,82,Románia,18,Roswell,39,rovarok,3,rovarölő,8,rovásírás,4,röntgenlátás,1,Rudolf Steiner,1,Rúmí,1,rúnaírás,2,Rupert Sheldrake,1,Russell Brand,1,ruténium,1,Sabrina Pasterski,1,Salamon király,2,Salvador,3,sámánok,10,sárkányok,2,sarki fény,12,Sátán,16,sav,1,schumnann frekvencia,6,sci-fi,216,sellő,7,shaolin,1,sheldan nidle,13,shelley young,1,Shogun Amona,1,sírkamrák,8,sivatag,49,Skandinávia,1,skizofrénia,3,Skócia,21,smaragd,1,só,21,sors,2,sótalanítás,9,sötét anyag,18,sötét energia,5,Spanyolország,108,spiritualitás,373,sport,39,Srí Lanka,3,Star Trek,13,Star Wars,8,Stephen Bassett,5,Stephen Hawking,16,Steve Quayle,1,Stonehenge,12,stressz,44,sugárzás,58,sumérok,14,suttogás,1,suzanne lie,2,Svájc,59,Svédország,68,szabad akarat,7,szabadkőműves,1,szabadság,8,szag,12,szaglás,4,számítástechnika,175,számmisztika,1,szamuráj,2,szaporodás,6,szarkofág,12,Szaturnusz,33,Szaúd-Arábia,70,szavak,1,szegénység,14,szekta,5,Szelei Magdolna,6,szélenergia,61,szellem,11,szellemek,86,szellemváros,1,szem,59,szembetegség,25,személyiség,1,személyiségteszt,9,személyiségzavar,1,szén,1,szén-dioxid,18,szent geometria,1,Szerbia,12,szerelem,12,szeretet,58,szerotonin,1,szertartás,2,szerv implantátum,9,szerzetes,1,szfinx,10,sziámi iker,1,sziámi ikrek,2,Szibéria,56,Szicília,3,sziget,4,sziklarajz,11,szimbiózis,1,Szingapúr,25,szinkronicitás,5,színlátás,3,színpszichológia,2,színterápia,2,szintetikus üzemanyag,11,Szíria,187,szív,56,szkíták,9,Szlovákia,3,Szlovénia,4,szoftver,2,Szomália,2,szorongás,17,Szovjetunió,88,szökőár,12,Szudán,7,szuperkontinens,10,szupernóva,6,szülés,10,születés,41,Tádzsikisztán,1,Tajvan,17,találmány,42,táltos,1,tanítások,38,tanulás,58,Tanzánia,3,táplálkozás,97,tarot,1,társadalom,146,távolbalátás,31,technológia,1332,tej,5,tektonikus lemez,4,telekinézis,4,telepátia,49,teleportálás,15,teleszkóp,37,telomer,9,temetkezés,2,tengeralattjáró,24,tengervíz,244,teremtés,42,terhesség,4,téridő,19,térkép,6,térmeghajtás,2,természet,462,természetfeletti,59,természetvédelem,61,terraformálás,1,terrorcsoport,12,tervezett elavulás,2,Tesla,97,testbeszéd,1,testelhagyás,6,testen kívüli élmény,19,testhőmérséklet,4,testmódosítás,4,testmozgás,12,testsúly,1,tetoválás,6,Thaiföld,20,Tibet,22,Timbuktu,1,Titán,1,titkos tanítások,2,titkos társaságok,265,titkos űrprogram,134,tó,1,tobozmirigy,9,Toltékok,2,Tonga,1,torinói lepel,2,tornádó,9,torpedó,1,tömegmédia,65,Törökország,121,történelem,1182,törzs,1,transzhumanizmus,9,transzplantáció,1,Trianon,4,tudat,114,tudatalatti,79,tudatmódosítás,20,tudatos álom,28,tudatosság,786,tudomány,1206,túlnépesedés,9,túlvilág,145,Tunézia,1,tüdőbetegség,20,tündérek,1,Türkmenisztán,2,tűz,5,tűzönjárás,1,ufo,890,UFO felfedés,103,UFO vadászok,7,ufo-afrika,4,ufo-amerika,401,ufo-ausztrália,7,ufo-ázsia,29,ufo-budapest,1,ufo-cikkek,2,ufo-egyéb,20,ufo-európa,113,ufo-fotók,9,ufo-magyar,6,ufo-oroszország,20,Uganda,1,új,10920,új pénzügyi rendszer,174,Új-Zéland,37,újrahasznosítás,65,Ukrajna,87,ultrahang,9,Univerzum,254,Uránusz,11,Uri Geller,1,Uriel,1,Uruguay,5,uso,10,utazás,7,űrállomás,45,űrbányászat,3,Üreges Föld,28,űrfegyver,5,űrháború,12,űrhaderő,2,űrkutatás,666,űrlift,2,űrsikló,2,űrszemét,12,űrtechnológia,234,űrutazás,163,űrverseny,10,üstökös,21,üveg,14,üzenetek,63,vakcina,180,vakság,4,választás,2,Valiant Thor,1,vallás,260,valóság,46,vámpír,5,Vatikán,95,vécé,1,vécépapír,2,vegetáriánus,12,végítélet,3,Végjáték,26,végtelen,1,vegyi anyag,68,vegyi fegyver,13,véletlen,1,Venezuela,43,Vénusz,30,vér,41,vércsoport,5,vertikális gazdálkodás,2,veszélyeztetett faj,7,vezeték nélküli áram,2,videó,9716,videojáték,17,Vietnam,18,viking,17,Világgazdasági Fórum,11,világítás,1,világkormány,2,világvége,15,villám,28,virtuális valóság,14,vírus,241,vitamin,20,víz,369,vízenergia,13,vízesés,1,víznyelő,13,Vlagyimir Putyin,26,vonat,9,vulkán,12,vulkánkitörés,88,Wi-Fi,16,WikiLeaks,33,x-akták,21,zaj,5,Zambia,1,zene,60,zeneipar,4,Zimbabwe,4,Zsidóság,24,
ltr
item
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel: Egy híres olasz fordító szerint a Biblia nem Istenről beszél
Egy híres olasz fordító szerint a Biblia nem Istenről beszél
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheuRNHe3BcVB5-sLX1VDJQTA2i5rEI0FfZ0nxkEfFSeZg-rTJGQnXLCnZnFIy6Pu6APZW-RXAjQKqCMP_36ulwUL3KCFg6tKTHEJ2WUuuA1n-5czxI_G8decZ6D2dZY4gQGVhm9osLvq8/s1600/biblia+isten+elohim+f%25C3%25B6ld%25C3%25B6nk%25C3%25ADv%25C3%25BCli+faj+sum%25C3%25A9r+k%25C3%25B6nyv+ford%25C3%25ADt%25C3%25A1s+%25C5%2591si+sz%25C3%25B6veg+fejlett+civiliz%25C3%25A1ci%25C3%25B3+vall%25C3%25A1s+kereszt%25C3%25A9nys%25C3%25A9g+genetika+kl%25C3%25B3noz%25C3%25A1s-2018-%25C3%25BAj+vil%25C3%25A1gtudat.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheuRNHe3BcVB5-sLX1VDJQTA2i5rEI0FfZ0nxkEfFSeZg-rTJGQnXLCnZnFIy6Pu6APZW-RXAjQKqCMP_36ulwUL3KCFg6tKTHEJ2WUuuA1n-5czxI_G8decZ6D2dZY4gQGVhm9osLvq8/s72-c/biblia+isten+elohim+f%25C3%25B6ld%25C3%25B6nk%25C3%25ADv%25C3%25BCli+faj+sum%25C3%25A9r+k%25C3%25B6nyv+ford%25C3%25ADt%25C3%25A1s+%25C5%2591si+sz%25C3%25B6veg+fejlett+civiliz%25C3%25A1ci%25C3%25B3+vall%25C3%25A1s+kereszt%25C3%25A9nys%25C3%25A9g+genetika+kl%25C3%25B3noz%25C3%25A1s-2018-%25C3%25BAj+vil%25C3%25A1gtudat.jpg
Új Világtudat | Az Élet Más Szemmel
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2011/01/egy-hires-olasz-fordito-szerint-biblia.html
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2011/01/egy-hires-olasz-fordito-szerint-biblia.html
true
6773355663696938213
UTF-8
Loaded All Posts Nincs ilyen bejegyzés MEGNÉZEM Tovább Válasz Válasz elvetése Törlés By Kezdőlap OLDALAK BEJEGYZÉSEK Mindet megnézem TOVÁBBI CIKKEK CÍMKE ARCHÍV KERESÉS MINDEN BEJEGYZÉS Nincs ilyen bejegyzés Vissza a kezdőlapra Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vas Hét Ke Sze Csüt Pén Szo Január Február Marcius Aprilis Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Jan Feb Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szep Okt Nov Dec éppen most 1 perce $$1$$ perce 1 órával ezelőtt $$1$$ órával ezelőtt Tegnap $$1$$ nappal ezelőtt $$1$$ héttel ezelőtt több mint 5 hete Követők Követés THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy